top of page

Wij zijn een jonge en enthousiaste danscompagnie met danslessen in Bree. In 2018 zetten we onze eerste danspassen op de de dansvloer onder de artistieke leiding van Yentl Vandeurzen. We richten ons op de dansstijlen jazz, moderne dans & lyrical, maar ook kidsdance & G-dance spelen een grote rol. 

We streven naar kwalitatieve danslessen, waarbij techniek, lichaamsbewustwording, ritme, uitstraling en plezier centraal staan. Onze danslessen zijn open voor iedereen die graag op de dansvloer staat, van de kleinste tot de grootste, dansers met een lichte beperking, dansers die streven naar perfectie, dansers voor plezier. We hebben voor iedereen een aanbod!

Ons team van 3 choreografen en 3 bestuursleden staan steeds paraat om er samen met jou een complete danservaring van te maken in een leuke en familiale sfeer. Wij delen onze dans-passie met jou!

Onze visie

Dance your heart out

Bij YPSILON Dance Art is iedereen welkom op de dansvloer, ongeacht de danservaring. We hebben een groeiend aanbod in jazz, lyrical en moderne dans en bieden dit aan in kwaliteitsvolle danslessen waar plezier, creativiteit en hard werk hand in hand gaan.
 

Een eerste pijler waar we steeds naar streven is ONTWIKKELING. We dagen iedere danser uit en helpen ze om hun talent ten volle te ontwikkelen Samen werken om het beste van je zelf te geven en ook het onderste uit de kan te halen op de dansvloer. 

Het GROEPSGEVOEL is een andere pijler waar we steeds aan werken. Positieve ervaringen en het goed-gevoel zijn zeer belangrijk binnen onze compagnie en dit geldt voor de dansers, de choreografen, het bestuur en ook de ouders. Samen zijn we dan ook de YPSILON Dance Family. Samen lachen, samen zweten, samen werken en bovenal samen dansen.

Als derde pijler dragen we KWALITEIT hoog in het vaandel. We staan in voor kwaliteitsvolle danslessen in onze recreatiewerking met doorgroeimogelijkheden voor dansers met dat tikje extra, zij kunnen terecht in de showteam, na een auditie. Om die reden bieden wij ook technieklessen aan. Op deze manier kunnen wij onze creativiteit loslaten op de choreografieen met een sterke technische basis.

Deze 3 pijlers komen samen tijdens de jaarlijkse dansvoorstelling, waar elke danser meerdere keren in de spotlights treedt! Sta jij te popelen om aan de slag te gaan op de dansvloer bij YPSILON Dance Art?

HET TEAM

yentl vandeurzen

Artistiek directeur ~ Choreografe

Met 30 jaar danservaring en 22 jaar ervaring als choreografe, heeft zij heel wat te bieden. Na haar master in vrije kunsten heeft Yentl een postgraduaat dance instructor behaald aan XIOS Hogeschool Limburg. Ze heeft een echte passie voor dans en choreografie, haar creatieve aanpak zorgt steeds voor unieke concepten, waarmee ze ook al vele prijzen heeft gewonnen.

 

Na vele jaren les te geven bij de KKBT en Fedes VZW, waar ze met haar groepen talrijke titels behaalde, gaat ze nu eindelijk haar droom achterna met haar eigen danscompagnie.  

31.MyFaith-YartAdults-00002.jpg

yana de ruyter

Choreografe

Is een vrolijke en enthousiaste meid die al sinds haar vijfde danst bij Yentl Vandeurzen. Dankzij de lessen van vele choreografen heeft ze geleerd om zowel technisch, inlevend als creatief te zijn in haar dansen. Zo is ze uitgegroeid tot een veelzijdige, gepassioneerde danseres met jaren danservaring. Ook is ze al 6 jaar bezig als dansdocente, deze ervaring brengt ze vol passie naar haar danslessen.  

Yana verzorgt de danslessen voor JUNIOR SPARKLE 2

leen gysen

Choreografe

Met 18 jaar danservaring, waarvan 9 jaar bij Yentl, heeft Leen al heel wat ervaring opgedaan in verschillende dansstijlen. Ze blinkt uit in Ballet, Jazz en Modern. Als choreografe hecht ze veel belang aan techniek. Door haar tewerkstelling in het Buitengewoon onderwijs weet Leen het meeste uit kinderen te halen met haar rustige aanpak. Naast haar kalme mindset is Leen een heel vrolijk persoon die kinderen graag dingen bijbrengt.

Leen verzorgt de danslessen voor

G-STARS & CRAZY TEENS 2

23 03 19 Fotoshoot Ypsilon-173.jpg

leen gysen

Choreografe

Met 20+ jaar danservaring, heeft Leen al heel wat ervaring opgedaan in verschillende dansstijlen. Ze blinkt uit in Ballet, Jazz en Modern. Als choreografe hecht ze veel belang aan techniek. Door haar tewerkstelling in het Buitengewoon onderwijs weet Leen het meeste uit kinderen te halen met haar rustige aanpak. Naast haar kalme mindset is Leen een heel vrolijk persoon die kinderen graag dingen bijbrengt.

Leen verzorgt de danslessen voor

G-STARS & CRAZY TEENS 1

Flore Thijs

Choreografe

Sinds kleins af aan is ze begonnen met dansen waarvan ondertussen 6 jaar bij Yentl Vandeurzen. Na enkele jaren danslessen te vervangen bij Ypsilon Dance Art staat ze te popelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze is enorm graag met kinderen bezig en geniet ervan om kinderen te zien groeien doorheen de danslessen.

Flore verzorgt de danslessen voor

LITTLE DREAMERS

MEREL STASSEN

Dansdocente 

Merel is een sportieve jonge meid van 17 jaar. De danskriebels zitten er al vanaf het begin in, vanaf haar 4 jaar startte ze met kleuterdans. Dit heeft ze verder gezet naar haar favoriete dansstijlen modern en jazz. Sins de start van YPSILON danst ze met veel plezier en vol enthousiasme mee in de wedstrijdgroepen. Al deze dingen geven haar positieve energie die ze graag met jullie wil delen.

Merel ondersteunt en vervangt danslessen

Reine Vanderhoydonk

Dansdocente

Reine ondersteunt en vervangt danslessen

bottom of page